Cuj-Napoca Capitala Europeană a Tineretului 2015 va derula proiecte de conștientizare a tinerilor privind protecția mediului, finanțate de MMSC

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu a finalizat procesul de lansare a unui nou Program de finanțare pentru derularea de proiecte de conștientizare a tinerilor din România, privind protecția mediului. Programul se lansează în contextul în care orașul Cluj-Napoca va deveni anul viitor Capitala Europeană a Tineretului.

Programul se derulează în anul 2015, suma totală alocată prin AFM fiind de 4.000.000 lei. Conform Ghidului de Finanțare, publicat în Monitorul Oficial solicitanții eligibili sunt Organizațiile Neguvernamentale inclusiv Asociațiile sau Fundațiile înființate în baza Ordonanței Guvernului nr.26/2000 aprobată cu modificări și completări ulterioare prin legea nr.246/2005.

Ca noutate, Programul prevede realizarea de parteneriate între organizații neguvernamentale din Capitala Europeană a Tineretului și din alte județe ale țării sau cu o organizație neguvernamentală înregistrată într-o ţară membră a Consiliului Europei, pentru multiplicarea și derularea în paralel, în mai multe orașe, a acțiunilor de conștientizare dedicate tinerilor.

”Capitala Europeană a Tineretului 2015 este un prilej important prin care putem modela atitudini verzi și putem determina transformarea tinerilor din spectatori ai naturii în protectori ai acesteia. Așa cum am gândit Programul, încurajând parteneriate între ONG-uri din orașe diferite, vor fi desfășurate în oglindă acțiuni de conștientizare a tinerilor din întreaga țară. Programul va genera practic o efervescență a experiențelor, schimbului de viziuni, astfel încât spiritul Capitalei Europene a Tineretului se va regăsi nu doar în Cluj ci în toată țara”, spune Attila Korodi, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Potrivit aceluiași Ghid reprezentanții societății civile pot depune proiecte cu valoare maxima de 200.000 lei și pot beneficia de finanțare nerambursabilă de 90% din valoarea acestora. Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare se stabileşte prin dispoziţie a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru mediu şi se publică pe pagina de internet a Autorității, cu cel puțin 10 zile înainte de data deschiderii sesiunii de finanțare. Precizăm că, în cadrul sesiunii de finanțare un solicitant poate depune un singur proiect. De asemenea, pentru a putea fi validate si aprobate, proiectele trebuie depuse la sediul Administrației Fondului pentru Mediu și întocmite conform Ghidului de Finanțare.

Vrem, ca prin acest Program pe care îl lansăm, să continuăm să formăm generații cu viziune diferită, în care grija pentru dezvoltarea durabilă să devină un fel de a fi. Cooperarea cu organizațiile neguvernamentale a dovedit cum politicile de mediu, trasate de autoritate, au căpătat mobilitate și impact local”, mai spune Attila Korodi.

Detalii despre Program dar și despre condițiile de accesare a acestuia puteți gasi aici,

Sursa: www.mmediu.ro